REserveren

Over ons

Meer dan 30 jaar actief

Over het Logement van Schierzicht

Ons restaurant Restaurette Schierzicht bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar. In 2021 hebben wij, Familie Gerdes, hier iets nieuws aan toegevoegd: Schierzicht Logement.

Het is eindelijk mogelijk om bij ons te overnachten op Lauwersoog in een van onze 9 kamers! De plannen waren er al een tijdje, maar de pandemie heeft ons de tijd gegeven om deze plannen concreet te maken, uit te werken en te gaan bouwen.

Waarom eigenlijk Logement?

Een logement is een gastenverblijf waar mensen kunnen logeren. Voor ons zit een logement precies tussen Bed & Breakfast en hotel in. Omdat wij niet alleen recreatieve gasten en toeristen ontvangen, maar ook personeel van de offshore bedrijven, zijn wij een gastenverblijf voor iedereen.

Ons logement is niet alleen geschikt voor mensen die enkel een goed bed en goed ontbijt willen, maar ook voor de gasten die het uitzicht, de omgeving en ambiance waarderen. We zijn laagdrempelig en heten iedereen welkom in ons gastvrije Schierzicht Logement op Lauwersoog direct aan de haven.

Familiebedrijf

In ons Logement staan gastvrijheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel. Iedere dag van het jaar doen we ons uiterste best om u, onze gasten, een zo plezierig mogelijke ervaring in ons Logement, maar ook in ons restaurant te bieden.

Dat doen we overigens niet alleen, maar ook met ons personeel, partners en leveranciers. Want samen zijn we sterker dan alleen!

Historie

De familiegeschiedenis begint bij grootvader Johan Gerdes, geboren in Aurich, Duitsland. Hij opende in 1932 zijn viskraam genaamd Zoutkamper vishandel in Ulrum. Rikus Wilhelm, de vader van Rieks, trad in 1948 toe tot het bedrijf en samen runden ze de marktkraam en bezorgden ze vis aan huis.

In 1975 begon Rieks voor zichzelf en opende zijn eigen viskraam op de dijk van Lauwersoog. Het bescheiden kraampje groeide al snel uit tot een prachtige visserskeet met een terrasje. In 1986 werd het stenen gebouw “Restaurette Schierzicht” gebouwd, dat na vele uitbreidingen en moderniseringen nog steeds bestaat.

In 2017 voegde zoon Anne Theo Gerdes zich bij het bedrijf en sindsdien wordt het gerund door Rieks, Anne Theo en echtgenoten. Wij als Familie Gerdes investeren continu in het bedrijf met verse, lokale ingrediënten van topkwaliteit. Gastvrijheid en goed werkgeverschap staan bij ons hoog in het vaandel.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom proberen wij ook steeds duurzamer te worden. In de badkamers van ons logement maken wij gebruik van milieuvriendelijke shampoo en douchegel gemaakt van plantaardige zeep. Bovendien is het product minstens 97% biologisch afbreekbaar, 100% vegan en in een verpakking van 100% gerecycled plastic.

Een groen hotel

Daarnaast vinden we het vergroenen van onze bedrijven belangrijk. Zo is ons nieuwe logement helemaal gasvrij, liggen onze daken vol met zonnepanelen en maken we gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal in ons restaurant en logement. Het logement wordt namelijk verwarmt met een warmtepomp en de zonnepanelen op het dak genereren niet alleen stroom voor het bedrijf maar ook voor de elektrische opladers voor de elektrische auto’s.

Highlights, to-do’s en meer

We bieden je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke overnachting in een van de mooiste gebieden van Nederland! 

Beleef Lauwersoog

Met Beleef Lauwersoog ontdekt u het Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer op een bijzondere manier. Beleef Lauwersoog organiseert een groot aanbod aan activiteiten op individuele inschrijving: wandelingen, zeehonden expedities, rescueboat expedities en landrover safari’s.

Voor meer informatie: www.lauwersoog.nl/activiteiten

Dagje Schiermonnikoog

Het kleinste Waddeneiland Schiermonnikoog kunt u vanuit ons logement al bewonderen in de verte. Vanuit de haven van Lauwersoog maken de schepen van Wagenborg dagelijk de overtocht naar Schiermonnikoog. Met de veerboot duurt het ongeveer 45 minuten naar het autoluwe eiland Schiermonnikoog.

www.wpd.nl/schiermonnikoog

De Waddentribune – betonnen zitbanken bij de Lauwersmeerdijk- is een prachtige plek, een paar kilometer achter de R.J Cleveringssluizen waar je in alle rust kunt genieten van het symfonieorkest van de Waddenzee. De Waddentribune is onderdeel van het rondje Lauwersmeer, een 43 km lange wandel- en fietsroute om het meer heen.

www.np-lauwersmeer.nl/fietsen

Meevaren met het voormalig reddingboot “Gebroeders Luden”- Lauwersoog

Het voormalige reddingboot van Lauwersoog de “Gebroeders Luden”, bouwjaar 1965, is niet meer actief als reddingboot sinds 2005 maar wel te boeken voor dagtochten. Mogelijkheden zijn onder andere tochten over het Lauwersmeer, en op de Waddenzee zoals naar de Engelsmanplaat, een zandbank in de Waddenzee, waar je van boord kunt voor een wandeling onder leiding van een wadgids. Meer informatie:

www.gebroeders-luden.nl/mogelijkheden/

Visserijmuseum – Zoutkamp

De geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij is te bekijken in het Visserijmuseum te Zoutkamp. Een jaarlijks wisselende expositie, die steeds een relatie heeft met Zoutkamp, de zee en de visserij is zeker een kijkje waard.

Camping Siblu - Lauwersoog

Een camping met een unieke ligging, direct gelegen aan het Lauwersmeer. Kinderen kunnen hun energie kwijt bij de indoor- en outdoor (water)speeltuinen. Er kunnen e-bikes, fietsen en SUP’s gehuurd worden. Ook heeft de camping een restaurant en een kleine supermarkt.

Werelderfgoedcentrum - Lauwersoog

Het Werelderfgoedcentrum wordt gebouwd in de haven van Lauwersoog en is in 2025 klaar. In het gebouw komt het zeehonden opvangcentrum, wordt onderzoek gedaan door onderzoekers en studenten rondom het Wad en kun jij als bezoeker alles leren over het bijzondere ecosysteem van het Waddengebied.

De Theefabriek – Howerzijl

De Theefabriek is een waar theeparadijs voor theeliefhebbers! Het is niet alleen een unieke toeristische attractive met een breed gesorteerd theehandelscentrum maar ook een klein museum welk de geschiedenis van de thee vertelt. Achter de fabriek is er ook nog een prachtig speelbos. Het is een combinatie uit een ecologisch aangelegd bos met wandelpaadjes en een speelweide voorde hele familie. 

www.theefabriek.nl

DoeZoo – Leens

In de DoeZoo kan iedereen de natuur ontdekken- jong en oud met alle zintuigen. De DoeZoo is een dierentuin waar de natuur een spannende belevenis wordt.

Landgoed Verhildersum – Leens

Het museale landgoed vertelt het verhaal van het Hogeland in de 19 eeuw- van de adel in relatie tot de Boerenstand en de arbeiders. Het landgoed is omringd door 33 hectare landerijen, een boerderij en een arbeidershuis. Naast de geschiedenis is Verhildersum ook een trekpleister voor de flora en fauna, zoals nachtdieren en overwinterende vleermuizen. Iedere derde zaterdag van de maand wordt er op de borg een streekmarkt gehouden met producten uit de regio.

Waddenfun ligt op 15 minuten afstand vanuit Lauwersoog en is het grootste indoorklimpark van Nederland: 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines. Een uitdaging voor iedereen, heel jong, heel oud, ervaren maar ook onervaren mensen.

Kaarsenmakerij Wilhelmus – Eenrum

U kunt geheel zelf kaarsen maken bij de kaarsenmakerij ‘Wilhelmus’! Zelf de kaarsen dompelen en de kleuren kiezen en aan het einde het zelfgemaakte werk meenemen. Een geweldige ervaring voor jong en oud.

Lauwersmeergebied

De afsluiting van de Lauwerszee door de bouw van een dam leidde in 1969 tot de geboorte van het Lauwersmeer. Tot de dag van vandaag barst de oude zeebodem van het leven- van zeearenden tot orchideeën. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder en uniek dat dit gebied is aangewezen tot Nationaal Park Lauwersmeer.

Het Lauwersmeer is beroemd vanwege de vele vogels. Er broeden namelijk ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. Vogels maken dit Nationaal Park tot een onweerstaanbare wildernis voor elke vogelaar en natuurminnaar.

Ook voor bijzondere vogels kom je in Nationaal Park Lauwersmeer aan je trekken. Je ziet er steltkluten, lepelaars en Grauwe franjepoten. Vanaf het Hemelplatform bij Suyderoogh heb je overdag (met verrekijker) de beste zicht op het eiland waar ook de zeearend zijn nest heeft en hier sinds een aantal jaren broedt.

Ervaar de donkerte in het Waddengebied

Sinds oktober 2016 draagt het Nationaal Park Lauwersmeer officieel het predicaat Dark Sky Park. Dit is een gebied waar de duisternis behouden blijft en er in ieder geval géén kunstmatig licht voorkomt.

In het Dark Sky Park zijn bezoekers ‘s nachts welkom om de duisternis te beleven en om van een heldere sterrenhemel te kunnen genieten.

Het hemelplatform bij Suyderoogh is overdag een fantastische vogelkijkplek en ‘s nachts ideaal om sterren te kijken.

Wat gasten over ons zeggen

Everything was quite magnificent. A gorgeous house, a beautiful, modern and clean room and a really delicious breakfast. Really delicious…

Last weekend we stayed in the new “Logement” Schierzicht. We had a Luxury room at the 2nd floor. Real nice view at the harbor and at the lighthouse of Schiermonnikoog. Car park nearby, easy check-in, friendly helpful staff.

Room No 9 is the best. The views are stunning and the stuff is very nice and professional and breakfast was great. We’re certainly coming back.

Het logement ligt direct aan de haven met zicht op Schiermonnikoog. De familie die het logement en restaurette runt is erg vriendelijk en behulpzaam. Het ontbijt is heerlijk en voldoende voor ook een lunch pakketje. De kamers zijn werkelijk prachtig. Een dikke aanrader!

Wat een heerlijk persoonlijk hotel(tje). Klein hotel (9 kamers) maar kamers prima, netjes en schoon. Uitzicht op het haventje. En vooral heel aardige en behulpzame mensen die er werken. Leuk en lekker ontbijt ook. Vanuit daar oesters geplukt en dagje naar Schiermonnikoog gedaan. Mooie locatie daarvoor. Verder niet veel in de buurt maar hotel is een aanrader.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Reserveren
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?