Over ons

Al ruim 40 jaar kan je bij ons terecht in ons restaurant, daar voegen we in 2021 iets aan toe! In ons logement kan je overnachten in de Haven van Lauwersoog!

Een overnachting is nog niet eerder zo uniek geweest.

Het Lauwersmeer is zo’n bijzonder en uniek gebied, dat het is uitgeroepen tot een Nationaal Park in Nederland. Het park is een wildernis van water, eilanden, bos, uitgestrekte rietvelden en oneindig lange graslanden.

Echt een paradijs voor de natuurliefhebber, maar ook voor de watersporter, vogelspotter en fietsliefhebber. In de haven van Lauwersoog, welke midden in het Lauwersmeer gebied ligt, kan jij uniek overnachten in de haven!

Over het Logement van Schierzicht

Wanneer je een week, weekend of nachtje weggaat, is het enorm fijn wanneer je verblijf iets unieks toevoegt aan je ervaring. Bij Schierzicht hebben we 9 unieke accommodaties voor je, waar je met de gastvrijheid, welke je al 40 jaar van ons gewend bent, wordt ontvangen. In onze kamers kom je terecht in een unieke omgeving met oog voor detail en waar onze gastheren of -dames net een stapje harder lopen om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat is een logement / bed and breakfast?

B&B staat voor bed and breakfast, Engels voor ‘Logies & ontbijt’, ofwel bed & ontbijt. Wanneer je gaat slapen bij een bed and breakfast, verblijf je bij een kleinschalige accommodatie. Voorheen verbleef je bij de gastheer/gastvrouw in huis en kon je kiezen of je je ontbijt op je kamer wilde of in de eetkamer/keuken.

Tegenwoordig is een B&B ook vaak gevestigd in een bijgebouw of zelfs apart gebouwd onderkomen. Waren het vroeger vaak eenvoudige kamers, met als doel ‘overnachten’, nu bieden ze dezelfde kwaliteit (en meer) als een hotel. Eigenlijk zijn het door de uitstekende service en het comfort minihotels, kleinschalige accommodaties met persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid.