De Waddenzee

De mooiste gebieden van Nederland liggen op fietsafstand. Wat dacht u van het Wad? Of de weilanden. En het Lauwersmeer met zijn unieke struinpaden. In een half uur bent u met de auto in Groningen en Leeuwarden. Twee steden met een uniek, eigen karakter en beide beslist een bezoekje waard.  Wat u beslist niet moet missen is Dokkum, de meest noordelijke van de elf Friese steden. Een stadje met oude verhalen, prachtige winkeltjes, heerlijke terrassen en eetcafés. Kortom: Een stadje om te ontdekken. Breng een bezoek aan Noordoost Fryslan.

Uitzicht op de Waddenzee
Haven van Lauwersoog

Er is veel te doen tijdens een verblijf bij ons!

Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op fietsafstand. Een uniek park dat een scala aan mogelijkheden biedt om heerlijk te recreëren. Zwemmen, surfen, zeilen, wandelen, vogels kijken; het kan er allemaal. Zie ook de website van het Nationaal Park Lauwersmeer: https://lauwersmeer.groningen.nl

Op 8 kilometer afstand ligt Dokkum, de meest noordelijk stad van elf Friese steden. In het historische centrum vindt u knusse winkeltjes, mooie terrassen en lekkere eethuisjes. U kunt een stadswandeling maken over het Bolwerk waarbij een bezoek aan de Bonifatiuskapel niet mag missen.

De vele wandelroutes door Nationaal Park Lauwersmeer kunnen u zeker dagen lang bezig houden. Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs. Ook kunt u hier zwemmen of lekker luieren op een van de strandjes aan het Lauwersmeer. In Lauwersoog kunt u de auto parkeren en maakt u vanuit de haven een overstapje naar Schiermonnikoog.

In de directe omgeving kunt u wadlopen of een bezoek brengen aan de zeehondencrèche in Pieterburen, het theemuseum in Houwerzijl, het Wierdenmuseum in Ezinge, of aan het landgoed Borg Verhildersum in Leens met in de schitterende borg tuin een permanente beeldenexpositie van Eddy Roos. Ook kunt u een tuinen-, galerie- of antiekroute volgen.